Byggindustrin
2 min lästid

Fasadgruppen köper Östergötlands största fasadfirma

22:a juni 2021, 14:18
Fasadgruppen köper Östergötlands största fasadfirma
Pål Warolin, vd Fasadgruppen. Foto: Pressbild
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Fasadgruppen har ingått avtal om att förvärva Östergötlands största mur- och putsfirma Åby Fasad. Åby Fasad har 44 heltidsanställda och förväntas omsätta cirka 55 MSEK för det brutna räkenskapsår som avslutas 30 juni.

”Vi har känt Åby Fasad i många år och träffats i flera olika projekt. De är en gedigen fasadfirma som sätter kvalitet i främsta rummet och verkligen besitter djup hantverkskunskap. Med Åby Fasad får vi en stark exponering mot Östergötland som är ett geografiskt område som Fasadgruppen tidigare inte bearbetat så mycket”, säger Mats Karlsson, affärsområdeschef för Fasadgruppen Syd.

”Åby Fasad grundades av vår far och farfar och det är med stor yrkesstolthet som vi drivit verksamheten vidare. Nu känns det väldigt bra att få bli en del av Fasadgruppen och därigenom ta Åby Fasad till nästa nivå. Vi känner att det finns mycket som förenar oss med de andra bolagen i gruppen, där vi brinner för att verka för en hållbar och långsiktig samhällsutveckling genom våra tjänster”, säger Christian Carinci, vd och projektledare för Åby Fasad.

Fasadgruppens avsikt är att fullfölja förvärvet av samtliga aktier i Åby Fasad den 1 juli 2021. Fasadgruppen kommer att finansiera förvärvet med tillgängliga kreditfaciliteter och egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 10 MSEK. Aktierna som förvärvas genom återinvesteringen är föremål för ett överlåtelseförbud (s.k. lock up-åtagande) under tolv månader efter fullföljandet av förvärvet.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0