Transport
1 min lästid

Preem skeppar med miljöanpassat fartyg

17:e december 2018, 01:00
Preem skeppar med miljöanpassat fartyg
Preems nya miljövänliga fartyg. Foto: Thun Tankers.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Preem kommer framöver att skeppa sina miljöbränslen till norden genom en mer hållbar sjötransport. Det är genom rederiet Thun Tankers som byggt ett miljöanpassat fartyg.

Preems nya fartyg kommer att genomföra sjötransporter som optimerar och justerar farten för att minimera tiden för ankring vid raffinaderier och hamnar. Det ska bidraa till lägre bränsleförbrukning, ökad säkerhet och minsta möjliga miljöpåverkan, skriver Preem i ett pressmeddelande.

Det är genom det miljöanpassade tankfartyget Thun Evolve, som ska långtidsleasas av bränslejätten. Det 115 meter långa tankfartyget med 9350 kubiks lastutrymme ska kunna transportera miljöbränslen till Preems depåer och kunder i Sverige, Norge och Danmark.

Fartyg med senaste skrovdesignen

– Våra sjötransporter är en viktig del av Preems verksamhet. Vi är därför mycket nöjda med rederiets senaste tillskott av nya miljöanpassade tankfartyg, som använder sig av den senaste skrovdesignen för förbättrad prestanda, lägre bränsleförbrukning och minskade utsläpp. Det ligger även i linje med Preems högt ställda hållbarhetskrav, säger Fredrik Backman, chef för shippingavdelningen på Preem.

#fartyg #hållbarhet #miljöbränsle #preem #sjötransport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0