Transport & Logistik Teknik
1 min lästid

Volvo visar upp prototyp av förarlös lastbil

29:e september 2021, 05:59
Volvo visar upp prototyp av förarlös lastbil
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Volvo Autonomous Solutions och Aurora har nu tagit fram en prototyp av en självkörande lastbil för fjärrtransporter i Nordamerika. Prototypen bygger på Volvo Lastvagnars modell VNL med teknologi utvecklad av Aurora, enligt ett pressmeddelande. 

Prototypen beskrivs utgöra ett viktigt steg mot en kommersiell lansering av helt självkörande lastbilar i klass 8 i Nordamerika. 

– Volvo Autonomous Solutions är stolta över att ta de första, stora stegen mot en självkörande Volvo VNL i Nordamerika, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions. 

”Grunden i Volvo Lastvagnars beprövade säkerhetssystem i kombination med Auroras teknologi (Aurora Driver) säkerställer högsta möjliga säkerhetsnivå i utvecklingsprocessens olika steg”, heter det. 

– Vi är stolta över att vår Volvo VNL kommer att ligga till grund för utvecklingen av självkörande lastbilar i Nordamerika och erbjuda kunderna nästa generations säkra, effektiva och hållbara transportlösningar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar i Nordamerika.

Volvo och Aurora inledde sitt samarbete i våras.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0