Transport & Logistik Lager
2 min lästid

Avancerad robotteknik för framtidens intralogistik

28:e juni 2019, 14:17
Avancerad robotteknik för framtidens intralogistik
Foto: Element Logic
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Just nu håller Element Logic på att arbeta med avancerad robotteknik som kan komma att förändra marknaden för intralogistik i framtiden.

Element Logic samarbetar med amerikanska RightHand Robotics (RHR) för att tillsammans presentera ett kommersiellt testprojekt där man kombinerar Element Logic´s expertis inom AutoStore med RHR´s kunskap inom robotteknologi. Detta innebär att man integrerar RHR´s varu- och enhetsplockrobot, RightPick, med Element Logics mjukvarusystem för att styra AutoStore.

– Detta är framtiden inom intralogistik, den allra senaste teknologin. Vårt RHR-projekt kan komma att ytterligare förbättra Element Logic´s AutoStore-lösning. Vi är fortfarande bara i testfasen av vårt projekt, men väldigt positiva av de framsteg våra kollegor hittills gjort, säger Steinar Overbeck Cook, Chief Technology Officer (CTO), Element Logic.

Intralogistisk
maskininlärning utvecklar

RightPick skapades av
forskare på Harvard och MIT. Trots att roboten är utrustad med kameraögon och
ett avancerat greppsystem sker den faktiska magin i dess ”hjärna”.

RightPick styrs av en Graphic
Processing Unit (GPU), vilket innebär att den är programmerad att processa
stora mängder data snabbt, för att sen använda den insamlade informationen till
att utföra olika uppdrag. På detta sätt
utvecklar och lär den sig att plocka varor av olika form på mest effektiva
sätt.

– På en bråkdels sekund studerar RightPick hur varan är utformad och tar reda på det bästa sättet att hantera den. Roboten är under konstant utveckling och förbättring, det är det som gör den så unik, säger Steinar Overbeck Cook.

Att använda RightHands varu- och enhetsplockrobot för att ytterligare vässa AutoStore är nutidens främsta exempel på att avancerad maskininlärning är på väg in på marknaden för intralogistik, avslutar Element Logic.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0