Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

Panattoni förvärvar nära Landvetter

3:e juli 2023, 10:03
Panattoni förvärvar nära Landvetter
Bildkälla: Panattoni.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten ligger vid Landvetter flygplats.

– Vi vill erbjuda våra samarbetspartners logistikfastigheter i allra bästa läge inom den så kallade gyllene triangeln mellan Stockholm, Göteborg och Skåne. Sedan tidigare har vi projekt i både Skåne och Stockholm. Lite extra glada är vi för denna möjlighet, inte bara med tanke på det utmärkta logistikläget utan också för att vi har vårt huvudkontor i Göteborg och på detta vis stärker vi vår närvaro på västkusten, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Projektet är ett så kallat Brownfield-projekt. Det vill säga att det på fastigheten redan står en befintlig byggnad som är äldre och utdaterad i relation till dagens krav från såväl investerare som hyresgäster. Panattoni kommer därav att ersätta den gamla byggnaden och stället uppföra en ny modern och hållbarhetscertifierad logistikfastighet, med bland annat hela taket förberett för solceller.

Ambitionen är att nå miljöstandard BREEAM Excellent. Rådgivare i affären har varit Croisette och som byggentreprenör har MVB Väst AB anlitats.

– Vi är glada över förtroendet att fortsätta utveckla attraktiva logistikanläggningar tillsammans med Panattoni. Vi har ett pågående gemensamt projekt i Skåne vilket kommer ge synergier i denna entreprenad, säger Henrik Ljungdahl, VD, MVB Väst.

#croisette #företagsparken #göteborg #göteborg landvetter airport #landvetter #mvb #panattoni
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0