Energi
2 min lästid

Soltech tecknar avtal med Logicenters

8:e december 2022, 08:21
Soltech tecknar avtal med Logicenters
Foto: Soltech Energy
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det totala ordervärdet för avtalen uppgår till 28 miljoner kronor och installationerna beräknas ske i mitten på 2023.

Avtalen gäller olika anläggningar, bland annat en med installerad effekt på 1 MWp, vilket motsvarar ungefär 140 villaanläggningar. Solcellerna ska installeras på Logicenters logistikfastigheter på ett flertal platser i Stockholmsområdet men även i Landskrona, Örebro, Borås och Jönköping.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Logicenters som resulterar i flertalet nya solcellsanläggningar. Detta går helt i linje med vår ambition att kroka arm med andra samhällsbyggare som vill driva den gröna omställningen. Nu ser vi fram emot att få hjälpa till med deras fortsatta solenergisatsning, säger Elin Höglund, kommersiell chef på Soltech Energy Solutions.

Siktar på klimatneutral fastighetportfölj 2028

Logicenters är fastighetsutvecklaren NREP:s logistikgren och förvaltar över två miljoner kvadratmeter logistikyta och klimatambitionerna är högt ställda. 2028 ska hela NREP:s fastighetsportfölj, där Logicenters logistikfastigheter ingår, vara klimatneutrala.

– Det är fantastiskt kul att vi kommit i mål med ytterligare en handfull solcellsanläggningar på våra logistikbyggnader. Solenergi är ett viktigt verktyg för oss och våra hyresgäster i att driva den gröna omställningen men även en möjlighet att reducera och få förutsägbara energikostnader. Logicenters ska ligga i framkant gällande förnybara energilösningar och den här satsningen är ett viktig led i det arbetet, säger Jon Malmsten, solenergiexpert på Logicenters.

#logicenters #soltech
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0