Transport & Logistik Logistikläge
2 min lästid

Fontana flyttar till Norvik Hamn

21:a september 2022, 08:32
Fontana flyttar till Norvik Hamn
Norviks hamn i Nynäshamn. Bildkälla: Stockholms Hamnar.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Familjeföretaget Fontana Food som importerar livsmedel från Medelhavsområdet flyttar en del av sin verksamhet från Tyresö till Euroglobes lokaler i Stockholm Norvik Hamn.

I och med flytten kan varorna gå direkt från hamnen till livsmedelskedjorna istället för att mellanlanda i Tyresö. Det innebär en kortare logistikkedja.

– En stor fördel med att flytta en del av logistiken till Stockholm Norvik är närheten till ankommande fartyg. Vi minskar en del av containertrafiken till Tyresö och kan istället leverera varorna direkt till våra kunder via Euroglobes lokaler. Godset från Stockholm Norvik samlastas även med annat gods för att ytterligare effektivisera transportflödet, säger Arthur Hanssen, logistikchef på Fontana Food.

Tar plats i ny godshamn

Fontana Food är ett svenskägt företag med rötterna på Cypern och i den grekiska matkulturen. Varje vecka kommer containrar till Stockholm Norvik från Cypern och Grekland med olivolja, oliver, peperoni, juicer, halloumi och en mängd andra produkter från Medelhavet.

– Det är glädjande att Fontana Food har valt att ha sitt externa lager i Stockholm Norvik Hamn och vi hälsar dem varmt välkomna. Det kompletta serviceutbudet i den nya godshamnen är en styrka. I de storskaliga roro- och containerterminalerna samt i byggnaderna finns det gott om utrymme för mellanlagring och smidiga omlastningsmöjligheter, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms Hamnar.

Logistik- och familjeföretaget Euroglobe arrenderar 6 500 kvm mark i Stockholm Norvik Hamn och hanterar logistik och lagerhållning av de produkter som ankommer via Stockholm Norvik.

#euroglobe #norvik hamn #stockholms hamn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0