Transport & Logistik Logistikläge
2 min lästid

Avtal klart: De ska bygga elektronikjättens nya jättelager

29:e juni 2022, 14:44
Avtal klart: De ska bygga elektronikjättens nya jättelager
Bygget startar hösten 2022 med beräknad inflyttning för Elgiganten våren 2024. Bild: Catena
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Catena har tecknat avtal med Elgiganten gällande byggnation och uthyrning av en ny logistikanläggning i Jönköping om totalt 86 600 kvm, enligt ett pressmeddelande. Byggnaden ska stå klar 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 813 miljoner kronor.

Den nya anläggningen, som byggs i anslutning på fastigheten Hyltena 1:98 i Torsvik Industriområde invid E4:an, kommer att möjliggöra snabbare leveranser och en bättre kundupplevelse, framgår det. Markområdet omfattar cirka 200 000 kvm, fastigheten 86 600 kvm med en tillbyggnadsoption om 28 300 kvm.

Målsättningen är att den nya anläggningen certifieras enligt BREEAM Excellent och WELL Core, vilket skulle innebära Sveriges första WELL certifierade logistikanläggning. Vidare planeras för bland annat solcellsanläggningar, sociala ytor på taket samt grönområden.

“En av de största logistikanläggningarna i Norden”

– Jag är oerhört stolt att Catena nu bygger en av de största logistikanläggningarna i Norden tillsammans med Elgiganten. Med projektet bryts ny mark inom hållbarhet och förhoppningsvis blir detta den första svenska WELL-certifierade logistikanläggningen. Genom detta projekt befäster vi vår position som det ledande logistikfastighetsbolaget, säger Jörgen Eriksson, VD Catena.

– Nu bygger vi en ny toppmodern anläggning i Nordens bästa logistikläge. Från dag ett har vi och Catena haft ambitionen att bygga en långsiktig relation med fokus på en fastighet som är hållbar både för miljön och för vår personal. Detta är en väldigt viktig satsning för att vi på Elgiganten ska fortsätta att växa hållbart, säger Daniel Lundby som är VD för Elgiganten Logistik AB.

Byggnationen inleds hösten 2022 med beräknad inflyttning för Elgiganten våren 2024.

#catena #elgiganten #jönköping #logistik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0