Logistikläge
1 min lästid

Catena köper logistikfastighet i Danmark

27:e juni 2022, 13:03
Catena köper logistikfastighet i Danmark
Bild: Catena
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Catena förvärvar en nybyggd fastighet som ska uppföras i danska Horsens av Ejendomsinvest Egeskovvej. Tredjepartslogistikföretaget DKI Logistics A/S kommer därefter att flytta in som hyresgäst i fastigheten, enligt ett pressmeddelande.

Fastigheten ska uppföras på strategiskt logistikläge intill E45 på danska Jylland. Affären finansieras med egna medel och sker genom ett bolagsförvärv till ett åsatt fastighetsvärde om 328 miljoner danska kronor, före avdrag för latent skatt. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 142 miljoner danska kronor. Fastigheten har en tomtareal om cirka 77,500 kvm och uthyrningsbar yta kommer att uppgå till 31,900 kvm.

Hyresgästen DKI Logistics A/S är ett ledande tredjepartslogistikföretag i Danmark med stort fokus på lagerautomation och innovativa IT-lösningar. Catena har tecknat ett 10-årigt, indexbaserat hyresavtal med DKI Logistics A/S. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 13,6 miljoner danska kronor.

– Så sent som i mars i år förvärvade vi en fastighet med DKI Logistics som hyresgäst enligt den här modellen, nu utvecklar vi vårt samarbete och kan tack vare denna nya affär växa i Danmark med ytterligare en modern logistikfastighet på ett strategiskt läge, säger Fredrik Renå som är regionchef i Malmö och därmed även ansvarar för Catenas danska fastighetsbestånd.

Tillträde beräknas ske i december 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0