Logistikläge
2 min lästid

Catena investerar 449 miljoner vid Landvetter

2:a maj 2022, 08:20
Catena investerar 449 miljoner vid Landvetter
Bild: Catena
Redaktionen Redaktionen
Like 0

I samband med lagakraftvunnen detaljplan i december förra året, tecknade Catena ett marköverlåtelseavtal avseende 210 000 kvadratmeter av fastigheten Dansered 1:64 vid Landvetter flygplats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Catena offentliggjorde sin första etablering på området i mitten av mars, genom Menigo Foodservices nytecknade hyresavtal kopplat till en nybyggd logistikanläggning om 42 250 kvadratmeter. Nu annonserar fastighetsbolaget att kosttillskottsjätten MM-Sport har tecknat sig för nästa etapp där ytterligare en logistikanläggning kommer att byggas i nära anslutning till Menigo. MM-Sport kommer att hyra en mindre del av den nya anläggningen.

– Jag är glad att vi redan kan inleda nästa etapp på Logistikposition Landvetter och välkomna MM-Sport som hyresgäst. Byggnationerna som nu sker på kort tid på området visar på styrkan i Catenas erbjudande och hur stor efterfrågan är på hållbara och moderna logistikfastigheter på rätt läge, säger Catenas regionchef i Göteborg, Jonas Arvidsson.

Byggnationen inleds under hösten 2022 och MM-Sport beräknar att flytta in under våren 2024.

Snabbfakta
  • Etapp två på Logistikposition Landvetter omfattar en ny logistikfastighet om 41 810 kvm där MM-Sport kommer att hyra 8 690 kvm.
  • Den totala investeringen väntas uppgå till 449 miljoner med ett uppskattat driftnetto för hela fastigheten om 29,7 miljoner.
  • Kontraktiden för MM-Sport är 10 år.
  • Fastigheten kommer certifieras enligt BREEAM-SE 2017 nivå ”Excellent”.
#catena #landvetter #logistik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0