Logistikläge
1 min lästid

Nytecknat avtal för etablering i Sörred Logistikpark

20:e april 2022, 13:05
Nytecknat avtal för etablering i Sörred Logistikpark
Visonsbild Sportshopen - Sörred Logistikpark. Källa: Platzer
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Logistikbyggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE excellent och utrustas med en solcellsanläggning om 500 kW. För Sportshopen innebär etableringen ett nytt kontor och samlokalisering av delar av bolagets logistikverksamhet. Bakgrunden till expansionen ligger i koncernens e-handelstillväxt och framtida butiksexpansion.

– Genom att etablera ett nytt automatiserat lager kommer vi korta ledtiderna och få en förbättrad service till både våra e-handelskunder och våra butiker. Vi minskar dessutom kostnaderna och skapar bättre konsumentupplevelser. En offensiv satsning som är en spännande del i vår fortsatta tillväxtresa, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen.

I och med uthyrningen till Sportshopen har Platzers och Bockasjös JV-bolag hyrt ut 47 200 kvadratmeter LOA av logistikparkens totala yta på 135 000 kvadratmeter LOA under den första delen av 2022.

– Trycket på att etablera i Sörred Logistikpark är stort och vi gläds åt att så snabbt kunna berätta om vår andra etablering vilket bekräftar det stora intresset för området. Sportshopen är en snabbväxande koncern och vi gläds åt att få vara en del av deras framgångsresa. Vi bygger nu tre hus samtidigt om totalt ca 90 000 kvadratmeter som alla ska vara inflyttningsklara våren 2023, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i ett pressmeddelande om hyresavtalet.

#bockasjö #hyresavtal #platzer #sörred logistikpark #sportshopen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0