Logistikläge
2 min lästid

Byggstart för ny logistikanläggning

6:e december 2021, 14:13
Byggstart för ny logistikanläggning
Bildkälla: Logicenters.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Under våren 2021 blev det klart att Logicenters ska utveckla ytterligare en anläggning åt Dagab. Nu har första spadtaget tagits för anläggningen på 37 500 kvadratmeter på Örja 1:23 i Landskrona, som beräknas vara redo för inflytt i slutet av 2022. Detta enligt ett pressmeddelande från Logicenters.

Den nya anläggningen är placerad väster om trafikplats Landskrona Södra av Landskrona stad och kommer att bli den andra anläggningen i samarbetet mellan parterna. Fastigheten kommer att verka som Dagabs nya rikslager för frukt och grönt. I linje med Logicenters hållbarhetsmål kommer anläggningen att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good och det kommer även finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Att vi kan hålla den här höga hållbarhetsstandarden i våra fastighetsutvecklingar är något vi är mycket stolta över. Utöver våra hållbarhetskrav är vi väldigt måna om att våra anläggningar ska underlätta för våra partners logistikverksamheter och det blir därför extra motiverande när man får utökat förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Dagab och Landskrona stad, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Den nya anläggningen är strategiskt placerad med närhet till Helsingborg, Malmö samt stora motorvägar som E6, E20 och riksväg 17 där cirka 40 000 bilar passerar dagligen. Utöver denna anläggning har Logicenters förvärvat en tomtyta på 58 500 m2  för att fortsatt stärka sin närvaro i Öresundsregionen.

– Det är mycket glädjande att bygget nu är i gång för vår nya anläggning och vi ser fram emot vår etablering i Landskrona. Våra samarbeten med Logicenters är viktiga delar i vår utveckling och vår ambition att skapa en flexibel och hållbar logistikkedja, säger Nicholas Pettersson, vd på Dagab.

– Vi är stolta att Logicenters nu påbörjar bygget av anläggningen i Landskrona och att de fortsatt ser värdet i det vår stad har att erbjuda. Det här samarbetet tror vi kommer att öka sysselsättningen i Landskrona och bidra till fler arbetstillfällen. Vi önskar Dagab varmt välkomna till Landskrona och är övertygade att de kommer ha stor nytta av läget i vår kommun, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0