Transport & Logistik Logistikläge
1 min lästid

VVS-jätte bakom ny logistikanläggning i Bålsta

8:e september 2021, 10:50
VVS-jätte bakom ny logistikanläggning i Bålsta
Dahls nya logistikanläggning i Bålsta omfattar 72 000 kvm och certifieras enligt miljöcertifieringen BREEAM. Illustration: Logicenters.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad har fått uppdraget att utföra mark- och anläggningsarbeten för ett nytt högautomatiskt centrallager i Bålsta utanför Stockholm. Bakom centrallagret står VVS-grossisten Dahl som beräknas kunna flytta in under första halvåret 2023.

Kontraktssumman för uppdraget är i intervallet 120 – 140 MSEK, exkl. moms, enligt ett pressmeddelande.

Dahls nya logistikanläggning i Bålsta omfattar 72 000 kvm och möjliggör ännu effektivare produktionsflöden i takt med att företaget växer. Dahl omsätter idag drygt 8 miljarder kronor.

Mark- och anläggningsarbetena utförs på uppdrag av Logicenters, en av Nordens ledande utvecklare av logistikfastigheter. Kanonaden och Logicenters har samarbetat i flera tidigare projekt, bland annat i det pågående logistikprojektet för Dagab, granne med den nu aktuella fastigheten.

– Vi värdesätter de goda relationerna med Logicenters och ser fram emot att skapa optimala förutsättningar för att uppföra det nya centrallagret för Dahl, säger Bård Konrad Frydenlund, koncerndirektör för AF Gruppen Sverige.

Kanonaden har påbörjat markarbetena, som färdigställs i slutet av 2022. Anläggningen beräknas stå färdig för inflyttning under första halvåret 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0