Lager
5:e september 20182 min lästid

PostNord och Zalando ingår treårigt logistikavtal

5:e september 20182 min lästid
PostNord och Zalando ingår treårigt logistikavtal
Bild: Postnord
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Avtalet gäller för alla PostNords fyra marknader i Norden och innebär att PostNord är ensam leverantör av logistiklösningar till Zalando.

– Vi är glada att Zalando har valt att förlänga vårt samarbete. De tjänster vi utför för Zalando är en del av PostNords kärnverksamhet på logistikmarknaden: paketleveranser till konsumenter i alla de nordiska länderna. Det förnyade och utvidgade avtalet är ett bevis på vår förmåga att växa tillsammans med våra kunder och leverera strategiska tjänster som tillfredsställer kundens ständigt förändrade behov, säger Håkan Ericsson, PostNords vd och koncernchef.

I avtalet ingår transporter från Zalandos lager till PostNords terminaler och distribution från terminalerna till slutkunderna. En annan unik tjänst, som utvecklats speciellt för Zalando och just nu testas i Stockholm, är gratis hämtning av returer inom en timme på den plats som slutkunden önskar.

– Våra kunder är kärnan i vår verksamhet och friktionsfria leveranser och returer är en del av vårt löfte till dem. Sedan vi expanderade till Norden har PortNord visat sig vara en partner som Zalando kan lita på, vilket har ökat bekvämlighetsnivån och därmed kundnöjdheten. Att detta framgångsrika partnerskap kommer att fortsätta är mycket positivt för oss och våra nordiska kunder, säger Kenneth Melchior, General Manager Northern Europe, Zalando SE.

Zalando har varit kund hos PostNord sedan de 2010 kom in på den nordiska marknaden. Det förlängda och utökade kontraktet löper till 31 juli 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0