Lager
29:e november 20173 min lästid

Derome öppnar nytt på Hisingen

29:e november 20173 min lästid
Derome öppnar nytt på Hisingen
Deromes nya anläggning vid Vädermotet, Hisingen. Bildkälla: Derome
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

Vid Vädermotet på Hisingen öppnar Derome sin 39:e anläggning och den 17:e bara det här året. Anläggningen är 7 400 kvadratmeter och har en stomme av trä.

– Vi är oerhört stolta över att kunna välkomna både befintliga och nya kunder till den här anläggningen, säger Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik. Anläggningens utformning och geografiska placering gör att vi nu kan stärka vår position som marknadsledande proffsbygghandel i Göteborgsregionen ytterligare. Det här blir Hisingens mest tillgängliga anläggning för bygg- och järnvaror. Logistik är avgörande för servicegraden till våra kunder och här ges vi utmärkta förutsättningar för det.

Den nya Deromeanläggningen har två på- och avfarter till väg 155 som gör det lätt att ta sig öster, väster och norrut på Hisingen. Det innebär en stor tillgänglighet för kunderna och Deromes egna transporter som snabbt kan komma ut på de stora vägarna och vidare ut till kunder inom industrin och på byggplatser.

– Vi har laddat upp med 18 000 bygg- och järnvaruartiklar, vilket gör den här anläggningen unik i sitt slag här i Göteborg, säger Johan Winroth. Det är en så kallad komboanläggning, alltså en fullskalig bygghandel och en fullskalig järnhandel under ett och samma tak.

Satsning på Derome Järnvaror

2017 går till historien som ett expansivt år för Derome Byggvaror & Träteknik AB. I maj tillträddes tolv bygghandelsanläggningar i Skåne, Blekinge och södra Småland när bygghandelskedjan Bygg-Aktiv AB förvärvades. Derome har även etablerat sig som ny aktör på järnhandelsmarknaden genom förvärvet av IMAB Industrihandel i Halmstad och Helsingborg. Detta innebar starten av en ny division – Derome Järnvaror, med tillkommande spetskompetens i form av en stärkt organisation.

– För att vinna kundernas förtroende som järnhandel i regionen, har vi tillfört massor med spetskompetens på Hisingen, säger Johan Winroth. Dedikerat till järnvarusatsningen har vi två chaufförer, två innesäljare och åtta järnvarusäljare. Utöver det tillkommer den ytterst kompetenta butikspersonalen.

– Vi har alltid som mål att förenkla proffsens vardag och täcka hela deras material- och tjänstebehov. En del i vår strategi är att finnas nära våra kunder och den här etableringen på Hisingen är helt i linje med vad vi vill åstadkomma för att fortsätta stärka vår position.

Fortsatt expansion

Deromes strategi framåt är att ständigt utveckla och stärka verksamheterna, i linje med kundernas önskemål. Det innebär att fortsätta arbetet med ökad lokal närvaro samt att bredda både sortiment och tjänsteerbjudande.

– Vi har en oerhört stark drivkraft i organisationen och vi har haft möjlighet att agera snabbt och kraftfull med både personella och ekonomiska resurser under året som gått. En av flera stora fördelar med att vara ett familjeägt företag, med långsiktiga och tålmodiga ägare, är att vi kan fatta beslut snabbt, avslutar Johan Winroth.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0