Lager
31:a oktober 20172 min lästid

Dahl Sverige AB bygger nytt centrallager i Bro

31:a oktober 20172 min lästid
Dahl Sverige AB bygger nytt centrallager i Bro
Dahl Sverige AB bygger nytt centrallager i Bro. Bildkälla: Dahl Sverige AB
Hans Grindal Hans Grindal
Like 0

VVS-grossisten Dahl har tecknat avtal med Stendörren Fastigheter AB angående ett nytt centrallager i Bro, Upplands-Bro kommun, nordväst om Stockholm. Det nya centrallagret omfattar drygt 160 000 kvadratmeter mark och en byggnad om cirka 60 000 kvadratmeter.

Byggstart är beräknad till slutet av 2018 och verksamheten beräknas starta i nya lokaler vid årsskiftet 2020/2021.

Dahl växer i en fart av sällan skådat slag under företagets 100-åriga historia. Tillväxten sätter press på logistiken som i dag hanteras via ett centrallager i Kallhäll, Järfälla kommun, samt ett flertal satellitlager.

För att trygga framtida expansion satsar nu Dahl på en omfattande logistikutveckling, där nya lokaler är nödvändigt för effektivare produktflöden.

– Lokalerna i Kallhäll har servat oss väl under många år, och med de justeringar vi nu gör även där kommer vi att kunna jobba enligt plan under byggperioden, säger Tomas Johansson, CEO och koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sverige. Tomas betonar också vikten av det geografiska läget i Bro:

– Vi ser stora fördelar av att verka i anslutning till det mest expansiva området i Sverige. Det ger oss goda logistikmöjligheter även för resten av landet.

Det nya centrallagret i Bro kommer att ligga ca 12 km från befintligt centrallager i Kallhäll, även ur personalsynpunkt har avståndet varit en viktig faktor.

– Möjligheten att behålla intern kompetens är viktig för oss, säger Henrik Peitz, Logistikdirektör på Dahl Sverige AB. I Bro satsar man nu på bättre infrastruktur, vilket innebär fördelar för resande personal då vår nya enhet kommer att ha en direkt anslutning till E18, en egen järnvägsanslutning till stambanan och även pendeltåg i absolut närhet.

Henrik Peitz ser med spänning fram emot möjligheten att utveckla moderna, effektiva lokaler för framtidens logistikbehov och avslutar:

– Samarbetet med Stendörren Fastigheter AB medför många bra möjligheter även ur ett hållbarhetsperspektiv. Något som går helt i linje med Saint-Gobains policy om att verka för en hållbar värld, både för människa och miljö.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0