Karriär
12:e januari 20222 min lästid

Maria Kruse ny hållbarhets- och IR-chef på Logistea

12:e januari 20222 min lästid
Maria Kruse ny hållbarhets- och IR-chef på Logistea
Maria Kruse. Bild: Logistea.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Hon går från rollen som Director Corporate Communication & Investor Relations på börsnoterade Sobi för att tillträda som Logisteas hållbarhets- och IR-chef senast i april 2022.

Kruse har en magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala och Stockholms universitet och är licensierad finansanalytiker från Sveriges Finansanalytikers Förening. Hon har en bakgrund som bland annat journalist på Affärsvärlden, seniorkonsult inom hållbarhet och IR på Kreab och som kommunikationsansvarig på Näringsdepartementets avdelning för statliga bolag. Utöver det har hon även arbetat med kommunikation, hållbarhet och ägarstyrning på Första AP-fonden, som presschef på Utrikesdepartementet samt med kommunikation inom flera FN-organ. Det framgår av ett pressmeddelande från Logistea.

– Logistea har ett tydligt mål att bidra till FN:s Agenda 2030 och därmed agera för att stödja ett hållbart samhälle och värna miljön. Hållbarhet är en integrerad del av Logisteas affärsstrategi och Maria Kruse får en viktig roll i att tillsammans med övriga medarbetare driva bolagets utveckling inom dessa områden, samtidigt som hennes roll blir central för att fortsatt utveckla bolagets investerarrelationer, säger Niklas Zuckerman, verkställande direktör Logistea. 

Under 2021 har Logistea etablerat ett grönt ramverk för hållbar finansiering samt emitterat icke-säkerställda obligationer om totalt 500 miljoner kronor. Syftet är att kunna finansiera gröna och energieffektiva byggnader samt investeringar i energieffektivisering, exempelvis solpaneler. Bolagets gröna tillgångar återfinns bland annat i pågående byggnationer i Kungsbacka, Kungälv och Vaggeryd.

#logistea #maria kruse
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0