Företag & Affärer
1 min lästid

Storskogen köper konstruktör av logistikbyggnader i Norge

9:e maj 2022, 09:23
Storskogen köper konstruktör av logistikbyggnader i Norge
Thermica. Bildkälla: Storskogen.
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Thermica har 13 anställda med huvudkontor i Lierstranda och har genomfört några av Norges största projekt inom lager- och logistikbyggnader, fiske och vattenbruk samt kyl- och fryslager.

– Vi är mycket glada att välkomna Thermica till Storskogen-familjen. Thermica har en gedigen projektportfölj, ett starkt varumärke och ett effektivt och modernt förhållningssätt till byggande av lager- och logistikbyggnader. Företaget är en väletablerad aktör för lager- och logistiklösningar på den norska marknaden och vi ser fram emot att bidra till att vidareutveckla dessa lösningar, säger Karianne Melleby, vd för Storskogen Norge.

Två av Thermicas största pågående projekt ligger i Vestby Næringspark, varav ett av dessa består av en byggnad på cirka 30 000 kvadratmeter som ska inrymma Schibsteds nya tryckeri samt logistikföretaget Helthiems verksamhet. Projektets utvecklare är NREP Logicenters. Det andra projektet omfattar 32 000 kvadratmeter som ska bli DSV:s nya laglokal och utvecklas av BULK Industrial Real Estate.

Thermica blir det sjätte förvärvet av Storskogen Norge, som leds av Karianne Melleby. Samtliga säljare är aktiva i bolaget och kommer att kvarstå i sina nuvarande roller och som minoritetsägare, enligt Storskogens pressmeddelande om affären.

Förvärvet är villkorat av godkännande från norska konkurrensmyndigheter och förväntas slutföras under andra kvartalet 2022.

#förvärv #norge #storskogen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0