Transport & Logistik Företag & Affärer
1 min lästid

Randviken gör ytterligare mångmiljonförvärv

12:e januari 2022, 16:00
Randviken gör ytterligare mångmiljonförvärv
Bild: Randviken
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Prislappen för det nya fastighetstillskottet uppgår till 78 miljoner kronor. Det är Randviken Fastigheter och Anders Tegelbergs JV-bolag, där Randviken är majoritetsägare, som tecknat avtal om köp av fastigheterna Mejseln 27 och 28 i Lidköping indirekt genom bolagsförvärv. Säljare är det kommunala bolaget Lidköpings Näringslivsfastigheter AB, enligt ett pressmeddelande.

Fastigheterna är belägna i direkt anslutning till övriga fastigheter i JV-bolagets bestånd och omfattar ca 12 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta, med en sammanlagd tomtareal om ca 43 500 kvadratmeter.

Den totala hyresintäkten uppgår till cirka 8 miljoner kronor per år och därtill finns utvecklingspotential i form av outnyttjad mark som JV-bolaget avser utveckla. Fastigheterna inrymmer huvudsakligen lokaler för lättare industri med tillhörande kontor och lager som är fullt uthyrda, med Västsvenska Stålkonstruktioner AB och Sundlings Sverige AB som största hyresgäster.

– Detta förvärv kompletterar vårt befintliga fastighetsinnehav i Lidköping mycket väl och kommer att bidra till en ökad intjäningsförmåga för Randviken. Vi ser fram emot att fortsätta den goda dialog som redan finns mellan oss, Lidköpings kommun och hyresgästerna i fastigheterna, Gustaf Segerborg, vd Randviken.

Tillträdet beräknas ske under Q1 2022.

#anders tegelberg #lidköping #randviken
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0