Transport & Logistik
1 min lästid

Catena bygger ny logistikbyggnad

22:a februari 2016, 09:02
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Catena AB har genom dotterbolaget Queenswall AB idag tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt om 43 500 kvadratmeter med Boozt Fashion AB.

Fördelningen är 42 000 kvadratmeter logistikyta samt 1 500 kvadratmeter kontor med mera. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av kvartal ett 2017. Catena äger 60 procent av Queenswall. Årshyran uppgår till 26,1 Mkr.

Hela området i Norra Varalöv omfattar möjlig logistikyta om 77 000 kvadratmeter och är avsedd för e-handel, små som stora aktörer. Detta är andra etappen av planerade tre.

Catena beräknar att den totala investeringen för det vi nu väljer att ge namn till – E-CITY Engelholm – uppgår till drygt 500 miljoner kronor. Catena har en uttalad miljöpolicy och det innebär att hela e-handels-klustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building med en beräknad energiuppvärmning på max 13 kWh per kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Boverkets förespråkar 50 kWh.

Catena väntar en kraftig efterfrågan på logistikfastigheter anpassade efter E-handelsoperatörernas krav och är bered att etablera flera områden efter dessa behov även fortsättningsvis.

#byggnationer #catena #logistik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0