Transport & Logistik
1 min lästid

Elektroskandia bygger nytt logistikcenter

2:a december 2015, 13:53
Elektroskandia bygger nytt logistikcenter
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Elektroskandia Sverige AB har sedan en tid tillbaka arbetat hårt för etableringen av ett nytt logistikcenter i Örebro. Bolaget har nu nått en milstolpe och tecknat avtal med Tommy Allström Byggproduktion AB för byggnation av det nya logistikcentret. Entreprenadformen är totalentreprenad.

Platsen för etableringen är vid trafikplats Munkatorp strax norr om Örebro intill E18/E20 i riktning mot Stockholm. Centrallager, kontor och yrkesbutik kommer att flytta till de nya lokalerna och inflyttning beräknas ske under år 2017.

Byggnaden blir ca 40 000 m2 , med en takhöjd på ca 30 kontra 12 meter. Den del av byggnaden där takhöjden är 30 meter kommer att inrymma ett automatiserat höglager. Elektroskandia koncentrerar verksamheten till en byggnad.

– För att kunna möta framtidens krav och nå våra strategiska mål på lång sikt är detta en satsning som är nödvändig. Vi är stolta och glada att påbörja arbetet med Tommy Allström och hans team, säger Peter Landenberg, Logistikdirektör på Elektroskandia.

Tommy Allström Byggproduktion AB är ett företag med framförallt inriktning mot logistik- och industribyggnationer. De finns i Lindesberg med upptagningsområde i hela Mellansverige.

– Vi är väldigt glada att Elektroskandia valt oss som entreprenöroch det ska bli inspirerade att dra igång detta projekt, säger Tommy Allström, VD på Tommy Allström Byggproduktion AB.

#elektroskandia #logistikfastighet #örebro
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0