Transport & LogistikDHL expresslevererar covidvaccin
11/01/2021 2min lästid

DHL expresslevererar covidvaccin

11/01/2021 2min lästid
DHL expresslevererar covidvaccin

Bild: DHL

Fler än 50 flygplan har transporterat försändelser innehållandes vaccin.

DHL Express har levererat de första doserna av Covid-19-vaccinet till 10 europeiska länder och fler än 50 flygplan har transporterat försändelser innehållandes vaccin.

Sedan julhelgen har DHL Express transporterat försändelser med det kritiska Covid-19-vaccinet med över 50 flygplan inom Europa. Destinationer som fick ta emot sina första doser av vaccinet till sina medborgare inkluderar Österrike, Bulgarien, Kroatien, Grekland, Finland, Italien, Litauen, Norge, Rumänien och Sverige.

– Att vi på DHL Express i Sverige får vara en del i kampen mot pandemin och förse det svenska folket med vaccin är otroligt viktigt för oss, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige. Vi har förberett oss för detta viktiga uppdrag i flera månader och tar vår aktiva roll på största allvar.

I Sverige levererade DHL Express vaccin till bland annat sjukhus i flera regioner runt om i landet.

Förutom Europa har DHL Express också levererat vaccin till Bahrain, Chile, Costa Rica, Israel, Mexiko, Oman och Singapore.

På en global skala utmanas logistikleverantörer att snabbt upprätta en medicinsk transportkedja för att leverera en ofattbar mängd på mer än 10 miljarder vaccindoser över hela världen – även i regioner med mindre utvecklad logistikinfrastruktur, där över 3 miljarder människor bor. För att ge global täckning de närmaste två åren kommer upp till 200 000 palltransporter och 15 miljoner leveranser i kylboxar samt över 15 000 flygningar att krävas i olika delar av leveranskedjan.

Eftersom framtagandet av Covid-19-vaccin har påskyndats genom sina utvecklingsfaser, kommer troligen stränga temperaturkrav (upp till -80°C) att införas för vissa vaccin för att säkerställa att deras effekt bibehålls under transport och lagerhållning.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!