Transport & LogistikLogicenters bygger i Arlandastad
21/03/2019 1min lästid

Logicenters bygger i Arlandastad

21/03/2019 1min lästid
Logicenters bygger i Arlandastad

Bild: Logicenters

“Arlandastad är ett extremt bra logistikläge”

Nu tas första spadtaget för Logicenters andra logistikanläggning i Arlandastad. Nyligen skedde byggstarten för den fastighet som Logicenters utvecklar tillsammans med Skanska i Arlandastad. Logistikanläggningen beräknas stå till förfogande för hyresgästen Veddestagruppen under första kvartalet 2020.

Nu tar Logicenters det första spadtaget i Arlandastad utanför Stockholm. En 25 000 kvadratmeter stor logistikanläggning ska utvecklas med moderna specifikationer, anpassade för hyresgästen Veddestagruppens verksamhet. Utvecklingen utförs av Skanska och fastigheten förvärvas av Logicenters som kommer att äga fastigheten långsiktigt.

Extremt bra logistikläge

– Arlandastad är ett extremt bra logistikläge med närhet till internationell flygplats, E18, E4 och Stockholm. Det är anledningen till att vi nu investerat i två anläggningar här. Vi är glada över att kunna erbjuda Veddestagruppen en modern anläggning i toppläge och ser fram emot ett fortsatt långt och gott samarbete, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen kommer att husera samtliga av Veddestagruppens fyra dotterbolag – Veddesta Distribution, Veddesta Transport, Multi Logistik och Bemanningsstrykan. Därmed möjliggörs för koncernen att öka sin lagerkapacitet med upp till 50 procent.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!