Projektdeltagarna i BioLNG EuroNet vill bidra till att EU möter målet på en 60-procentig minskning av CO2-utsläppen till 2030 genom att stimulera en långsiktig avveckling av fossila bränslen för tung fordonstrafik i hela Europa.
Konsortiet BioLNG EuroNet tillkännagav nyligen ytterligare satsningar på flytande fordonsgas, LNG, med ett utvidgat tankningsnät som borgar för storskalig spridning. Tankningsstationerna i Belgien, Frankrike, Nederländerna, Polen, Tyskland och Spanien bildar tillsammans ett sammanhängande europeiskt nätverk från Spanien till östra Polen med 400 km mellan varje station.
– LNG är ett allt kostnadseffektivare bränsle för tunga fordon vars betydelse som energikälla blir viktig i den fortsatta utvecklingen av transportsektorn, säger Istvάn Kapitάny, Executive Vice President, Shell Retail, i ett pressmeddelande. Shell har som mål att erbjuda kunderna ökade alternativ för låga CO2-utsläpp och de nya tankningsstationerna utgör en del av våra lösningar. Jag ser fram emot att detta nya stationsnät tar emot europeiska förare under de kommande åren.
Biogasanläggningen får en årlig produktionskapacitet från avfall på 3 000 ton. Den producerade biogasen kommer sedan att kunna tankas via LNG-nätverket.
– Satsningen omfattar tankstationer, biobränsleproduktion och ekonomiska bidrag som alla stimulerar kunder att investera i lastbilar trots att detta inledningsvis innebär högre kostnader, säger Jonas Nordh, Director Sustainable Transport Solutions, Scania. Medan LNG, som i högre grad är tillgängligt, minskar CO2-utsläppen med cirka 20 procent, kan biogas minska utsläppen med mer än 90 procent. Den kan i högre utsträckning inblandas i naturgas i takt med att biogasproduktionen ökar.
BioLNG EuroNet har ambitionen att även fortsättningsvis satsa på LNG som fordonsbränsle.
Lindhagensgatan 51, 112 43 Stockholm,
Kundservice: 08 – 400 22 620
VD/CEO: Oscar Lundberg
Redaktionschef: Myrna Whitaker
Ägare: Branschaktuellt AB, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Organisationsnummer: 556856-4594
[email protected]
Copyright 2021 – 2022 | Branschaktuellt Sverige AB
Hissförbundet: ”Märkligt att 100 år gamla hissar anses vara säkra”
Enligt en rapport från Hissförbundet har var femte hiss i Sverige allvarliga säkerhetsbrister.