Transport & Logistik
1 min lästid

Dystra siffror för bygg i växande e-handel

14:e november 2018, 16:45
Dystra siffror för bygg i växande e-handel
Bygghandel på nätet går svagt enligt postnord. Foto: Wikimedia Commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Under det tredje kvartalet ökade svensk e-handel ytterligare, skriver Postnord i ett pressmeddelande. Tillväxten uppgick till 15 procent under perioden – men trots det haltar bygghandeln.

Köp av möbler och heminredning via nätet ökade med 20 procent. Det var också den största tillväxten i svensk e-handel under tredje kvartalet, enligt Postnords e-barometer.

Den totala tillväxten landade på 15 procent under perioden och i ett pressmeddelande skriver Postnord att e-handeln går mot en helårstillväxt på cirka 10 miljarder kronor. Det innebär en omsättning på cirka 77 miljarder kronor under året.

Bygghandeln går tyngre på nätet

Men det är inte alla branscher som visar på uppgång. Bygghandeln utmärkte sig störst på den negativa sidan, med en svag uppgång på fyra procent.
– Förutom den oerhört varma sommaren är det även möjligt att den osäkerhet som råder på bostadsmarknaden och aktiemarknaden samt förestående räntehöjningar påverkar konsumtionen av byggvaror även på nätet. Det återstår dock att se om dippen i bygghandeln är tillfällig eller om tillväxttalen kommer att vara lägre även framöver, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord Sverige.

#bygghandel #e-handel #postnord #rapport
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0