Logistikläge
2 min lästid

DHL får ny logistikanläggning i attraktivt läge

23:e augusti 2018, 15:00
DHL får ny logistikanläggning i attraktivt läge
Logicenters 100 000 kvadratmeter mark i Eskilstunas Logistikpark. Foto: Eskilstunas Logistik och Etablering AB.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Fastighetsutvecklaren Logicenters gör en storsatsning i Eskilstuna. Nu har ett avtal tecknats med DHL, som ger transport- och logistikföretaget ett 36 000 kvadratmeter stor anläggning.

DHL flyttar in i en modern logistikanläggning på 36 000 kvadratmeter i Eskilstuna Logistikpark. Det är efter att fastighetsutvecklaren Logicenter förvärvat 100 000 kvadratmeter mark i det 420 hektar stora området.

– Vi tror verkligen på Eskilstuna Logistikpark och kommer att satsa på fler etableringar här. Området är attraktivt med en välutvecklad infrastruktur och ett strategiskt läge. En god relation med Eskilstuna Logistik och en snabb etableringsprocess ger dessutom mersmak. Nu inleder vi med att uppföra en anläggning anpassad efter DHLs verksamhet och vi är redan i dialog om fler möjligheter i området, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters, i ett pressmeddelande.

Logistikanläggning en timme från 3,5 miljoner invånare

Från platsen bor drygt 3,5 miljoner invånare inom en timmes avstånd, mycket tack vare närheten till Stockholm. DHL hyllar Logicenters för sin framtida logistikanläggning och kallar de i pressmeddelandet bland annat för “snabbfotade och proaktiva”.
– Vi är väldigt glada över att etablera oss i Eskilstuna som ligger strategiskt ur ett logistiskt perspektiv för hela Norden. Vi ser också mycket positivt på samarbetet med Logicenters och Eskilstuna Logistikpark. Logicenters är en flexibel partner som varit mycket lyhörda för våra behov, säger Anders Mars,  Head of Business Development & Account Management på DHL Supply Chain Nordics.

#dhl #eskilstuna #logicenters #logistikanläggning #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0