Digitalisering
2 min lästid

Konsultbolag byter ägare – hon blir VD

8:e januari 2024, 12:20
Konsultbolag byter ägare – hon blir VD
Håkan Nilsson och Tamsin Emery. Bildkälla: Zinnovate.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Tamsin är VD och grundare av IT-konsultbolaget Meraki, med säte i Dubai. Sedan 2017 har Tamsin varit en av Zinnovates främsta samarbetspartners och verkar idag som vice VD för Zinnovate. I samband med att hon tillträder som VD förvärvar Zinnovate hennes bolag och Tamsin blir delägare i Zinnovate.

Zinnovate har haft en snabb tillväxt och under 2022 ökade bolaget sin omsättning med 47% gentemot föregående år och nådde en omsättning på 119 MSEK och ett resultat före skatt på 21 MSEK.

– Det har varit 10 fantastiska år men nu är det dags att ta Zinnovate till nästa nivå. Med en ny majoritetsägare och Tamsin som ny VD och delägare så finns alla förutsättningar att fortsätta Zinnovates exceptionella tillväxt, säger Håkan Nilsson och fortsätter,

– Det är med stolthet jag lämnar över VD-positionen. Vi verkar inom en extremt mansdominerad nisch och det känns därför extra roligt att flertalet av Zinnovates mest seniora expertkonsulter är kvinnor. För oss är mångfald också positivt resultatdrivande och med Tamsin som ny VD går Zinnovate nu in i nästa fas – från Good to Great!”

Ny ägare ska in

Vem som kommer att gå in som ny majoritetsägare i Zinnovate är i dagsläget inte helt klart.

“Det har varit ett rekordstort intresse kring affären och bolaget ser ut att även i detta fall kunna leverera på sin målsättning och inom kort fortsätta utvecklas tillsammans med en ny majoritetsägare.” skriver bolaget.

Håkan Nilsson kommer att arbeta kvar i bolaget, både som delägare och som operativt verksam. Håkan är idag ensam ägare till Zinnovate. Efter förvärvet av Meraki kommer Tamsin äga 10% av bolaget.

#zinnovate
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0