Transport
1 min lästid

Volvo Defense ska leverera lastbilar till Baltikum

4:e oktober 2023, 13:13
Volvo Defense ska leverera lastbilar till Baltikum
Volvo FMX. Bildkälla: Volvo Defense.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Volvo Defense, en affärsverksamhet inom Volvo Lastvagnar, har tecknat ett ramavtal med förvarsmakterna i Estland och Lettland, Estonian Centre for Defence Investments respektive Ministry of Defence of the Republic of Latvia, för leveranser av lastbilar för logistikanvändning. Volvo Defense avser att börja leverera lastbilarna under 2024.

Det totala behovet hos de två länderna omfattar upp till 3 000 fordon vilket representerar ett totalt värde på omkring 5,1 miljarder kronor i dagens penningvärde. Avtalet gäller en sjuårsperiod vilket vid behov kan förlängas med tre år.

– Det här är en betydande affär för Volvo Defense och ett bevis på tillförlitligheten hos våra produkter och för Volvo som en långsiktig affärspartner, säger Andreas Svenungsson, Chef för Volvo Defense.

Fordonen från Volvo kommer att utgöras av fem lastbilsvarianter baserade på Volvo Lastvagnars FMX modell. Avtalet inkluderar även ett omfattande service- och reservdelsprogram. Lastbilarna kommer att produceras i Volvo Lastvagnars Tuvefabrik i Göteborg.

#volvo defense
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0