Företag & Affärer
2 min lästid

Svenska Greencarrier expanderar till Singapore

27:e februari 2023, 14:30
Svenska Greencarrier expanderar till Singapore
Stefan Björn och Nicolas Myrén. Bildkälla. Greencarrier.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Greencarrier Group har i över 40 år specialiserat sig på hållbara logistiklösningar. Med utgångspunkt i Norden och Baltikum planerar företaget nu att expandera sin konsolideringsverksamhet till nya marknader genom att öppna kontor i Tyskland och Singapore.

En investering som enligt bolaget förväntas ge ökad kontroll och öppna upp för nya transportvägar:

– Hamburg blir vår knytpunkt för de nordiska länderna. Samtidigt stärker vi erbjudandet mot europeiska marknaden med vår etablering. Singapore är det viktigaste LCL (Less than Container-Load)-centret för omlastningsgods och distribution i Sydostasien, för såväl import- som exportgods. De här strategiska etableringarna ger oss ökad kontroll över våra kunders omlastningsgods, samtidigt som vi behåller vårt nära samarbete med partners och agenter i de här regionerna, säger Stefan Björk, ägare av Greencarrier Group.

Ska fortsätta investera i Norden

En annan nyhet är att Greencarrier-ägda företaget Maritime Transport & Agencies (MTA) byter namn till Greencarrier Consolidators

– Vi är glada över att kunna utöka vår LCL-kapacitet och vårt nätverk, inte bara på hemmamarknaden utan även i Tyskland och Singapore. Vi kommer att få betydligt bättre täckning, synlighet och kontroll och vi hoppas att det kommer att avspeglas i kontakten med våra kunder. Under året kommer vi även att fortsätta investera i våra huvudmarknader i Norden och Baltikum, framför allt genom att rekrytera fler talanger och utveckla medarbetarna, säger Nicolas Myrén, VD för Maritime Transport & Agencies (MTA).

#greencarrier
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0