Transport & Logistik Karriär
1 min lästid

VD lämnar Göteborgs hamn: "Vemodigt"

8:e februari 2023, 12:14
VD lämnar Göteborgs hamn:
Bildkälla: Göteborgs hamn.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Elvir Dzanic tog över som VD för Göteborgs Hamn AB i juni 2019. Härnäst kommer han att ta rollen som VD för rederiet Wallenius Sol.

– Jag har haft exceptionellt fina år på Göteborgs Hamn AB. Vi har finjusterat vår riktning, positionerat oss på den europeiska marknaden, etablerat en grön och digitaliserad affärsmodell som skapar värde till våra kunder, lyckats generera tillväxt genomgående och expanderat hamnen genom markförvärv. Vi har dessutom lyckats etablera unika samarbeten som lett till nya bolagsbildningar och nya logistikaffärsområden som stärkt hamnens konkurrenskraft, säger Elvir Dzanic och fortsätter:

– Det är alltid vemodigt att lämna något man trivs med, men jag känner mig mycket trygg i bolagets riktning och den styrkeposition vi utgår ifrån, inte minst givet den kompetens som finns i bolaget och i den mycket vassa ledningen. Men det är dags att gå vidare till nya utmaningar och i dessa ser jag fram emot att försätta arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft.

Göteborgs Hamn AB:s styrelses arbete med att rekrytera Elvir Dzanic ersättare påbörjas så snart som möjligt, meddelar bolaget.

#göteborgs hamn
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0