Transport & Logistik Transport
1 min lästid

Green Cargos VD lämnar företaget

8:e november 2022, 13:33
Green Cargos VD lämnar företaget
Ted Söderholm. Bildkälla: Green Cargo.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ted Söderholm tillträdde som VD för Green Cargo 2019 och har tillsammans med övriga i ledningen lett ett framgångsrikt förändringsarbete.

– Vi i styrelsen, och ledningen, hade gärna haft Ted kvar som VD ett bra tag till. Vi vill tacka för ett väldigt framgångsrikt arbete att, tillsammans med övriga i ledningen, lyfta Green Cargo till ett på alla sätt bättre och starkare bolag under de närmare fyra år som har passerat, säger Andreas Regnell, styrelseordförande, Green Cargo.

Lämnar senast 2023

I egenskap av VD för Green Cargo har Ted Söderholm även varit ordförande i bransch- och arbetsgivarorganisationen Tågföretagen, ledamot i JBS, Järnvägsbranschens samverkansforum samt ingått i styrelsen för CER, Community of European Railway and Infrastructure Companies.

– Det var ett tufft beslut att lämna Green Cargo. Nu lämnar jag över en tydlig färdriktning till ett bolag som har en oerhört viktig roll att spela för svensk industri i omställningen till ett grönare samhälle. Jag vill rikta ett stort tack och önskar bolaget all lycka och framgång, säger Ted Söderholm.

Ted Söderholm lämnar Green Cargo senast i april 2023. Rekryteringen av en efterträdare har inletts.

#green cargo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0