Transport & Logistik
2 min lästid

Återvinning - ny inriktning för Stockarydsterminalen

29:e maj 2012, 05:07
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Stockarydsterminalen tar nya marknadsandelar inom återvinningsbranschen genom avtal med Kuusakoski Sverige AB. Avtalet mellan terminalsbolaget och Kuusakoski gäller återvinning av utrangerade järnvägsvagnar som skärs ner och återvinns i olika fraktioner och kvalitéer.

– Konstruktiva samtal har under en längre period förts med Kuusakoski gällande de olika flöden som företaget hanterar inom återvinningsbranschen. Kuusakoski ser fördelen med järnvägen för tunga och långväga transporter och väljer nu Stockarydsterminalen som en utgångspunkt för företagets godshantering. Terminalsbolaget hjälper till med att ordna effektiva tågdragningar och hanterar det återvunna materialet som Kuusakoski handlat upp. Vi ser stor potential med Kuusakoski och tror att ett nära samarbete med företaget gynnar båda parter på kort som på lång sikt säger Per-Henrik Evebring, Marknadsansvarig Stockarydsterminalen AB.

Inom elektronikskrot och ädelmetaller är Kuusakoski Sveriges marknadsledande aktör. Inom det traditionella järn- och metallskrotet är vi i Sverige en god tvåa.

– Kuusakoski Sverige AB som arbetar och täcker in Sveriges avlånga yta letar alltid efter möjligheter att bli effektivare inom våra verksamhetsområden, även där vi i dag är marknadsledande. Under en längre tid har vi tillsammans med Stockarydsterminalen AB undersökt möjligheterna att nyttja landets räls för mer effektiva transporter. I pilotprojektet med att skrota och återvinna tankvagnar har vi knutit till oss en samarbetspartner med spetskunskap,  ovärderliga kunskaper och resurser inom järnvägstransporter.

– Vi är övertygade om att vi inom en snar framtid använder oss av Stockarydsterminalen och landets järnvägar mer frekvent för transporter av tung och långväga transporter säger Kristoffer Airosto, Inköpare Kuusakoski Sverige AB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0