Transport & Logistik
2 min lästid

Marsk köper logistikbolag för 900 miljoner USD

9:e augusti 2021, 14:00
Marsk köper logistikbolag för 900 miljoner USD
Bild: A.P. Moller-Maersk
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I ett pressmeddelande meddelar det globala logistikföretaget A.P. Möller-Maersk att man förvärvat amerikanska logistikbolaget Visible Supply Chain Management och ingått avsiktsförklaring om att förvärva B2C Europe.

Genom förvärven expanderar Maersk sin verksamhetsexpertis inom B2C och utökar sitt logistiska erbjudande, för att bättre tillgodose dagens kunders växande behov av e-handelslöningar.

Maersk uppges betala 838 USD för Visible SCM (Visible Chain Management) som har sin bas i USA. BC2 Europe förvärvas i en affär på 86 USD.

Visible SCM använder ett geografiskt nätverk av fulfillmentcenter för att komma närmare kunderna och korta ner såväl transportsträckor som leveranstider. Nätverket kan leverera varor till 75 procent av den amerikanska befolkningen inom ett dygn och till 95 procent inom två dygn.

B2C Europe fokuserar på gränsöverskridande leveranser i hela Europa genom sin plattform som samlar ett nätverk av transportörer. Om förvärvet går igenom kan Maersk erbjuda kunder spårbara sista milen-leveranser i hela Europa genom en förenklad plattform.

Under 2021 väntas Visible SCM generera intäkter på 550 miljoner dollar med ett ebitda-resultat på cirka 65 miljoner dollar. B2C Europe väntas generera intäkter på 140 miljoner dollar under 2021, med ett ebitda-resultat på 16 miljoner dollar.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0