Transport & Logistik
2 min lästid

Vill bli ledande på e-handel - öppnar fulfilmentlager

9:e juni 2021, 08:59
Vill bli ledande på e-handel - öppnar fulfilmentlager
Per Öhagen, koncerndirektör på Bring
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Samtidigt som näthandeln växer och kundernas förväntningar på kortare leveranstider ökar – kämpar logistikbolagen med att snabba på den. För att möta den kraftiga växten inom e-handeln har Bring beslutat att bygga en ny fullautomatiserad lagerlösning i Stockholm.

Bring öppnar även “inom kort” sin första fullautomatiserade lagerlösning i Oslo, där flera nätbutiker kommer använda sig av lösningen redan i sommar.

– Vi hade en tillväxt inom paketsegmentet på 48 procent under förra året. I alla de nordiska länderna förväntar sig kunderna att deras leveranser ska bli både snabbare och mer hållbara, säger Per Öhagen, koncerndirektör på Bring och fortsätter:

– På vårt nya fullautomatiserade lager kommer vi att använda oss av robotteknologi, digitala lösningar och majoriteten av leveranserna kommer att köras med fossilfria eller utsläppsfria fordon bara några timmar efter att kunden har beställt sin vara på nätet.

– Detta är en kraftfull nordisk satsning där det kommer att ske stora förändringar framöver, och vi får möjlighet att använda både vår logistikexpertis och våra flexibla leveranstjänster, säger Per Öhagen, koncerndirektör på Bring.

Det nya lagret i Stockholm blir det första som etableras utanför Norge. Brings digitala och fysiska erbjudanden samt processer harmoniseras så att kunden möter en och samma lösning oavsett vilket land de befinner sig i.

Den nya lagerlösningen i Stockholm kommer stå klar i 2022.

Med tjänsten Shelfless kommer nätbutikernas fysiska lager att vara i Brings lokaler. Nätbutikernas ordersystem integreras med Brings och automatiserade processer kommer att ta hand om allt från plock och pack, till lagerhållning, och slutligen till leverans och eventuell retur.

– Detta är en viktig satsning för vår ambition att vara ledande inom e-handel i Norden. De kunder som kommer att använda Shelfless kommer också få tillgång till en digital lösning där de enkelt kan se hela köpresan. Bring blir det första nordiska logistikföretaget som kan erbjuda en fullautomatiserad lagerlösning som är integrerad i hela distributionsnätet, avslutar Per.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0