Transport & Logistik
1 min lästid

De får uppdraget att sköta Northvolts transporter

7:e juni 2021, 14:31
De får uppdraget att sköta Northvolts transporter
Norrköping och Östgötaregionen behåller sin starka position som ett av landets topp-tre bästa logistiklägen. Bildkälla: Norrköpings Hamn
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Logistikföretaget Scanlog kommer att sköta transporterna för Northvolt Ett, Europas första så kallade gigafabrik för litiumjonbatteri-tillverkning som nu byggs i Skellefteå. Det avslöjar Dagens Industri.

Enligt Scanlog vann företaget Northvolts upphandling i hård konkurrens med flera av världens största logistikföretag.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att ha fått förtroendet att hantera Northvolts internationella transportlogistik, säger Mathias Wideroth, Scanlogs grundare och styrelseordförande. Vi har jobbat väldigt intensivt med att ta fram en lösning för Northvolt som är hållbar över tid, och som är både kostnadseffektiv och ger minskad miljöpåverkan.

Avtalet med Northvolt är flerårigt och innebär bland annat att Scanlog nu kommer att utöka sin organisation i Göteborg som ansvarar för sjötransporter.

– Hela vår affärsidé är baserad på partnerskap, med våra kunder självklart, men också med leverantörer och andra aktörer i försörjningskedjan. Vi tror väldigt mycket på att transparens skapar värde i dagens komplexa logistikupplägg, och det är fantastiskt roligt att Northvolt valt vår modell för samarbete som sin när man nu startar produktionen i Skellefteå i stor skala.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0