TransaktionSkanska säljer kontorsportfölj i Wroclaw och Krakow, Polen
4/01/2022 1min lästid

Skanska säljer kontorsportfölj i Wroclaw och Krakow, Polen

4/01/2022 1min lästid
Skanska säljer kontorsportfölj i Wroclaw och Krakow, Polen

Centrum Południe. Bild: Skanska

Försäljningen omfattar två kontorsprojekt i Polen för 128 miljoner euro, motsvarande cirka 1,3 miljarder kronor. Köpare är Stena Real Estate BV och tillträde är planerat till det andra kvartalet 2022.

Transaktionen inkluderar den första fasen av projektet Centrum Południe i Wroclaw, bestående av två kontorsbyggnader, samt den sista kontorsbyggnaden i komplexet High5ive i Krakow. Den uthyrningsbara ytan i transaktionen omfattar cirka 28 200 kvadratmeter i Centrum Południe, som till 69,5 procent är uthyrd, och cirka 11 200 kvadratmeter i High5ive, som är 99 procent uthyrd. Det skriver Skanska i ett pressmeddelande.

Projekten är designade och byggda i linje med ESG-principer. Båda projekten väntas bli de första WELL Core & Shell-certifierade kontorshusen utvecklade av Skanska i Krakow och Wroclaw. Första fasen av Centrum Południe har redan blivit certifierat enligt LEED Platinum och Building without Barriers, och kontorsbyggnaden i High5ive väntas få motsvarande certifikat efter färdigställandet.

Den första fasen av Centrum Południe färdigställdes under det tredje kvartalet 2020 och den sista byggnaden i High5ive beräknas färdigställas under första kvartalet 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!