Trä
2 min lästid

Södra skeppar stor last till USA

9:e februari 2015, 14:04
Södra skeppar stor last till USA
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Södra ser en ökad efterfrågan av trävaror på den nordamerikanska marknaden och väljer därför att öka leveranserna dit under våren 2015. För att höja servicen har Södra även öppnat ett tredje lager på Floridas östkust.

– I morgon går från Varbergs hamn Södras hittills största leverans av sågade trävaror till USA– 30 000 kubikmeter – med den största båten som hittills lämnat hamnen, säger Håkan Svensson, affärsområdeschef för Södra Wood.

Förutsättningarna för Södra i USA är goda både utifrån marknad och valuta. Detta gör nu att Södra ökar sina leveranser till USA.

Södra har sedan tidigare två lager i USA, ett i New London, i den amerikanska delstaten Connecticut, samt ett i Philadelphia, söder om Washington. Nu öppnas ett tredje lager i Cape Canaveral på Floridas östkust.

– Att vi öppnar ett tredje lager i Florida beror på att marknaden har återhämtat sig i denna del av USA. Med lagret får vi närhet till våra kunder samt en kostnadseffektiv lagerlösning. En annan stor fördel med ett lager i Florida är att klimatet ger en jämnare konsumtion året om. Södra har i dag ett konkurrenskraftigt erbjudande på USAs östkust, jämfört med sågverk från Kanada, och det blir ännu bättre med ytterligare ett lager, säger Håkan Svensson.

Under tisdagen avgår båten med den första leveransen till det nya lagret.

– För oss är det historiskt att skicka en så stor levarans som på 30 000 kubikmeter till USA. Våra leveranser dit brukar ligga på drygt hälften. Det var också spektakulärt att se denna stora båt med en dödvikt på 63 000 ton i Varbergs hamn. Det är första gången en så stor båt lägger till där, säger Håkan.

#södra #trä #trävaror
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0