Papper & Massa
2 min lästid

Regeringen: miljonstöd till drabbade skogsägare

23:e augusti 2018, 11:02
Regeringen: miljonstöd till drabbade skogsägare
Foto: Creative Commons
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Sommaren skogsbränder har slagit hårt mot industrin. Nu väljer regeringen att ge miljonstöd till skogsägare som kompensation.

Skogsstyrelsen har nu i uppdrag att kartlägga omfattningen av de förluster som drabbat skogsägare efter sommaren brandkatastrofer. Baserat på kartläggningen ska det avgöras vilka skogsägare som får ta del av de 110 miljoner kronor som ska ges ut i stöd för de som drabbats.

Om miljonstöd: “Viktigt att samhället stöttar”

– Det har varit en tuff sommar för drabbade skogsägare, både ekonomiskt och känslomässigt. Skogsbränderna har orsakat stora materiella skador och omfattande arealer skog som har skötts om och brukats i generationer har eldhärjats. Det är därför viktigt att samhället går in och stöttar i denna exceptionella situation, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, i ett pressmeddelande.

För skador som inte täcks av försäkringar

Miljonstödet ska täcka för de skador och ökade kostnader som inte kan ersättas av försäkringar.
– Skogen är en nyckel i omställningen från ett oljebaserat till ett fossilfritt samhälle. Skogen är också oerhört viktig för jobben på svensk landsbygd. Det här stödpaketet ska därför kompensera skogsägare, skogsentreprenörer och andra berörda som har drabbats av extra hårt av sommarens bränder.

#bidrag #mässa #regeringen #skog #skogsbränder #stöd #trä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0