Nyheter
1 min lästid

Jonas Andé ny HR-direktör i Skanska

4:e oktober 2021, 08:00
Jonas Andé ny HR-direktör i Skanska
Jonas Andé. Pressbild: Skanska
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Jonas Andé har utsetts till HR-direktör i Skanska Sverige. Han tillträder sin nya tjänst 1 december i år, vilket framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är såklart glad, stolt och ödmjuk för möjligheten och förtroendet att få vara med och leda Skanska Sverige med ansvar för HR och Kommunikation. En dröm går i uppfyllelse, säger Jonas Andé.

Närmast kommer Jonas Andé från tjänsten som HR-chef för BoKlok och han har dessförinnan haft roller i Skanska Sverige, bland annat som förhandlingschef och HR-chef för verksamhetsgrenen Hus. Han har varit djupt involverad i Byggföretagen och i samarbete med övriga företag i branschen. Totalt kan han summera 30 år i branschen där han påbörjade sin karriär som träarbetarlärling 1992.

– Jag välkomnar Jonas tillbaka till Skanska Sverige. Med sin goda förståelse för behoven i verksamheten och sin breda och djupa erfarenhet av HR-arbete både i Skanska Sverige och internationellt kommer han att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår HR-organisation, säger Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige.

Jonas Ande efterträder Anna Wenner som valt att gå vidare till en tjänst utanför Skanska.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0