SäkerhetAssa Abloy förvärvar engelsk tillverkare och får miljardförvärv
17/08/2020 2min lästid

Assa Abloy förvärvar engelsk tillverkare och får miljardförvärv

17/08/2020 2min lästid
Assa Abloy förvärvar engelsk tillverkare och får miljardförvärv

Nico Delveaux VD och koncernchef i ASSA ABLOY. Bild: ASSA ABLOY

Koncernen äger nu 93 procent av aktiekapitalet hos det schweiziska bolaget.

Assa Abloy har förvärvat säkerhetsleverantören Access-IS. Tidigare under dagen gick Assa ut med att de fått godkänt av EU-kommissionen om förvärvet av Agta record.

”Det är med glädje jag välkomnar Access-IS och dess medarbetare till ASSA ABLOY. Förvärvet kommer att förstärka vårt erbjudande inom utökade accessteknologier och möjliggöra kompletterande tillväxt”, säger Nico Delvaux, VD och koncernchef ASSA ABLOY.

Access-IS grundades 1985 och har cirka 120 anställda. Huvudkontoret ligger i Reading, Storbritannien. Förvärvet är initialt neutralt till vinst per aktie. 2019 uppgick bolagets försäljning till 19 miljoner engelska pund, motsvarande cirka 220 miljoner kronor.

Miljardförvärv

Assa Abloy meddelade även tidigare under måndagen att de fått godkänt av EU-kommissionen om köpet av 54 procents andel i det schweiziska bolaget Agta Record. Köpeskillingen för förvärvet av Agta uppgick till 506 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 5,2 miljarder svenska kronor.

Assa Abloy äger därefter 93 procent av rösterna och aktiekapitalet i Agta record. Direkt efter förvärvet kommer Assa Abloy att lämna in ett förslag på ett förenklat offentligt erbjudande på de resterande aktierna i Agta record, vilka är noterade på Euronext i Paris.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!