Projekt
2 min lästid

SLP:s nya logistikfastighet i Nyköping har totalrenoverats

Arnö, Nyköping
28:e mars 2024, 10:00
SLP:s nya logistikfastighet i Nyköping har totalrenoverats
Bildkälla: Hedin Parts.
Christopher Blanck Christopher Blanck

I mars förra året förvärvade Swedish Logistic Property logistikfastigheten Arnö 4:1. Fastigheten omfattar totalt 168 000 kvadratmeter med en uthyrningsbar yta på runt 55 000 kvadrat.

– Det är en av våra största fastigheter, även om alla fastigheter är viktiga så är det extra kul att den här fastigheten är stor, komplex och har stor förädlingspotential. Fastigheten ligger strategiskt placerat i ett industriområde i Nyköping med närhet till E4:an, säger Henrik Rönndahl, teknisk chef på Swedish Logistic Property.

I samband med förvärvet av fastigheten tog man även över den stundande totalrenoveringen av kontorsdelen. Renoveringen inleddes förra året och Henrik Rönndahl berättar man i stort sett allting har bytts ut för att möta dagens krav på en bra kontorsmiljö.

– Vi i samarbete med hyresgästen har bytt alla ytskikt, golv och satt in nytt ventilationssystem. Hela projekteringen och delar av renoveringen hade faktiskt påbörjats innan vi förvärvade fastigheten. Kontoret har invigts och det blev väldigt modernt och trevligt, säger han och tillägger:

– Men allting är fortfarande inte riktigt färdigt än och det som återstår är bland annat att byta ut fjärrvärmesystemet. Och det gör man alltid när det är varmt ute så vi väntar in att vintern ska ta slut. Det är ett ganska stort projekt i sig men det bör gå bra.

Kontorsdelen har även fått nya konferens- och mötesrum, nytt kök och matsal.

En positiv påverkan

I lagerdelen av anläggningen håller Hedin på att montera in en ”autostore” för att automatisera sitt lagersystem. Det är enligt Henrik Rönndahl ett arbete som påverkat fastigheten i den mån att man bland annat fått gjuta om golvet och satt in nya ventilationsaggregat.

– Dessutom har de fått anpassa befintligt sprinklersystem, anpassad brandlarmen och installerat nya portar. Men allting har en positiv påverkan på fastigheten som dels blir mer modern, dels mer anpassad efter vår hyresgäst behov, säger han och avslutar:

– Allting har verkligen gått smidigt hittills och vi har rutinerade entreprenörer som vet vad de håller på med.