Projekt
1 min lästid

Nytt kvarter bidrar till mer blandad bebyggelse

Hyresrätter i Gullbrandstorp
9:e mars 2023, 12:17
Nytt kvarter bidrar till mer blandad bebyggelse
Gullbrandsstaden förses med tegelfasad i tre olika färger. Bildkälla: Fastighetsstaden i Halmstad.
Emilia Granberg Emilia Granberg

Tillsammans med MTA Bygg & Anläggning uppför Fastighetsstaden i Halmstad det nya kvarteret Gullbrandsstaden. Tillskottet byggs på en tomt där det tidigare låg en gammal bensinmack och den nya fastigheten blir ett L-format trevåningshus med 35 hyresrätter. Lägenheterna fördelas på allt från enrummare till fyrrummare och längst ner i huset görs det plats för en pizzeria.

– Det här blir ett väldigt vackert hus med tegelfasad och plåttak. Både tegelfasaden och plåttaket har fått tre olika färger och själva stommen byggs i betong, berättar Max Petersson Wigby, fastighetschef på Fastighetsstaden.

Bygget av det nya kvarteret startade början av 2022 och nu i maj hålls inflytten för hyresgästerna. Max Petersson berättar att tidsplanen blev något försenad på grund av leveransproblem men att bygget i det stora hela flutit på väldigt bra.

– Vi har varit med hela vägen från start och det känns kul att få tillföra hyresrätter till ett område där det idag finns väldigt få sådana. Vi är väldigt nöjda med projektet, avslutar han.