Projekt
2 min lästid

Nytt bostadskvarter snart färdigt i Hyllie

Vattentornet, Hyllie
19:e januari 2023, 09:53
Nytt bostadskvarter snart färdigt i Hyllie
: BoKloks nya kvarter i skånska Hyllie består av fem nybyggda hus och närmare 50 bostäder. Illustration: 3Design.
Emilia Granberg Emilia Granberg

Ett par månader har gått sedan byggstarten av BoKloks nya bostadskvarter, beståendes av närmare 50 nya bostäder, i skånska Hyllie. Arbetet går enligt plan och inflyttning kan ske efter sommaren.

På Cyklopgatan, i stadsdelen Hyllie strax utanför centrala Malmö, reser sig fem nybyggda hus beståendes av 40 lägenheter och nio par- och radhus. Bakom arbetet, som startade i september 2022, står företaget BoKlok.

– Just det här området ville Malmö lyfta fram som en hållbar stadsdel så det passade oss bra på det sättet. Det ska vara så många har råd att bo där vilket är en del i vårt koncept, säger Johan Hansson, projektledare på BoKlok.

Hyllie är en av de stadsdelar i Norden som växer allra snabbast. Johan Hansson berättar att BoKlok inte har som vana att bygga så centralt, men enligt honom har det fungerat jättebra.

– Det går helt enligt plan och vi fortsätter arbeta lugnt och harmoniskt. Vi började med markarbetet i september förra året och räknar med att våra kunder kommer kunna flytta in i augusti, helt enligt tidsplan, säger Johan Hansson, och fortsätter:

– Det är jätteroligt att vi får den här möjligheten att nå ut till fler människor som vill bo hållbart.

Hur ser den närmsta framtiden ut?

– Husen är i stort sett klara och det som återstår är lite invändes arbete samt att skapa miljön runt om husen. Men jag tror att vi är klara innan sommarsemestern.

För de som är intresserade av att flytta till BoKloks nya kvarter i Hyllie är valmöjligheterna stora då man producerar allt från ettor till bostäder med fem rum och kök.

– Det kommer finnas plats för alla, både pensionärer, studenter och familjer. Hyllie är sista anhalten innan Köpenhamn så vi tänker oss att även pendlare kan vara intresserade av en lägenhet här, säger Johan Hansson.