Projekt
2 min lästid

Nytt badhus på strategiskt område

Timrå Badhus
10:e januari 2024, 11:13
Nytt badhus på strategiskt område
I Timrås nya simhall ryms cirka 1 160 000 liter vatten. Bildkälla: NCC.
Emilia Granberg Emilia Granberg

Hösten 2022 invigdes Timrås nya simhall efter cirka två och ett halvt års byggtid. När bygget var klart påbörjades rivningen av kommunens äldre simhall, en simhall från 1957 vars tekniska livslängd var passerad, och idag har den nya simhallen ersatt den äldre.

Den nya simhallen är en 52 meter lång och 46 meter bred byggnad och här har aktörerna gjort rum för 1 160 000 liter vatten. Bassängerna fördelas på en stor bassäng med åtta 25-metersbanor och två höj- och sänkbara multibassänger, och det har även gjorts plats för familjebad samt relaxavdelning med bubbelpool och terrass. Andra delar i byggnaden erbjuder friskvård, gym och café.

”Ett lyckat samverkansprojekt”

Bygget av simhallen genomfördes i partnering där NCC och kommunen hade en öppen dialog och transparent arbetsmiljö – ett arbetssätt som ska ha fått stor uppskattning och som fick samarbetet att flyta på.

– Det här var ett lyckat samverkansprojekt där vi hade en bra arbetsmiljö genom hela projektet. Vi hade som många andra en stor utmaning med coronan, men genom extra kontroller, extra bodar och genom att ändra så att alla i personalen inte hade rast samtidigt kunde vi fortsätta arbeta under pandemin, säger Petter Lundqvist.

Ett samlat sportcentrum

Enligt Petter Lundqvist är något extra roligt med projektet badhusets lokalisering. Detta eftersom det byggts på ett strategiskt område med både förskola, skolor, gymnasium och högskola. Likaså finns flera fotbollsplaner och en simhall lokaliserade runt omkring.

– Simhallen har fått en jättebra placering då den ligger tillsammans med flera andra anläggningar i Timrå. Det har blivit som ett litet sportcentrum. Jag har också hört att beläggningen varit bra och att allt verkar fungera precis som det ska. Jag tror att resultatet blivit exakt som beställaren tänkt sig, avslutar han.