Projekt
1 min lästid

Nyhemsskolan byggs till för 200 nya elever

Nyhemsskolan Rosenlund, Nässjö
25:e september 2023, 11:36
Nyhemsskolan byggs till för 200 nya elever
Bygget påbörjades i mars 2022 och väntas avslutas hösten 2024. Bildkälla: Eriksson & Lönn.
Emilia Granberg Emilia Granberg

I elva olika etapper byggs Nyhemsskolan i Nässjö om för att kunna ta emot 200 nya elever. I en första etapp byggs en tillbyggnad på 1 800 kvadratmeter och själva byggnaden består av smidesstolpar, platsgjutna betongbjälklag, ytterväggar i trä och så småningom ska utsidan få en putsad fasad. Senare, troligtvis efter sommaren, väntas nästa del startas upp.

– I etapperna 2 och 6 ska vi bygga om det befintliga husets matsal till musiksal, och här blir det både ny planlösning och nya ytskikt, berättar Alexsander J. Ruuska, platschef på totalentreprenören Eriksson & Lönn Bygg, och tillägger:

– Parallellt med dessa etapper ska vi även dra igång med markarbeten för etapp 3 och 4 där ytterligare en tillbyggnad ska byggas. Här ska en gymnastiksal på cirka 300 kvadratmeter och utökade ytor för administrationen byggas.

Som byggherre för projektet hittas Nässjö kommun och till novemberlovet i höst väntas etapp 1 vara färdigställd. Resterande etapper väntas fortsätta färdigställas fram till hösten 2024 och enligt Aleksander J. Ruuska är projektet ett bygge där samarbetet varit på topp.

– Det bästa hittills med projektet är det goda samarbetet med vår beställare, Nässjö kommun, samt med verksamheten som varit tålmodig och förstående för vår entreprenad, avslutar han.