Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
I november förra året startade ombyggnationen av produktionsköket på Blekdammsvägen intill Kristianstads sjukhus. Totalt sett renoveras hela köksdelen invändigt, ytskikten byts ut och så tillkommer ytterligare två byggnader i form av ett gasförråd och en nätstation.
– I det här köket kommer all mat till alla Region Skånes sjukhuspatienter att tillagas. Totalt handlar det om mellan 5 000 och 5 500 portioner varje dag. Maten som lagas kyls ned och paketeras innan den körs ut till de olika avdelningarna runt om i Skåne, säger Christian Schyberg, projektledare på Regionfastigheter, Region Skåne och fortsätter:
– Det nya köket byggs i samband med att ett nytt måltidskoncept införts i regionen vilket i sin tur betyder att samtliga sjukhusavdelningar får ny utrustning för att kunna hantera maten när den levereras. Det är cirka 130 kök som kommer få mat varje dag.
Regionstyrelsen i Skåne tog beslut 2020 om att bygga om köket och enligt planen ska ombyggnationen vara färdig i december i år.
– Vi är ett par månader in i byggarbetet och vi har blåst ut allt gammalt och börjat komma i gång med att bygga upp det nya köket. Vi ska skapa ett modernt och effektivt produktionskök som möter patienternas krav på en måltid, säger Christian Schyberg.
Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
Copyright 2021 – 2025 | Branschaktuellt Sverige AB