Projekt
2 min lästid

Återbrukat tegel pryder Nässjös nya centrala bostadsrätter

Nya Hotellet i Nässjö
19:e september 2023, 12:04
Återbrukat tegel pryder Nässjös nya centrala bostadsrätter
Brf Nya Hotellet har byggts på andra sidan centralstationen med centrum runt hörnet. Bildkälla: Hökerum Bygg.
Emilia Granberg Emilia Granberg

I mars 2022 påbörjades stomresningen av Brf Nya Hotellet i Nässjö. Den nya fastigheten har byggts på samma plats där Cityhotellet tidigare stod – ett hotell som stängdes för cirka 10 år sedan och som revs 2021 då det börjat förfalla. I Brf Nya hotellet har Hökerum Bygg uppfört 36 bostadsrätter i egen regi och tanken har varit att behålla hotellkänslan från tomtens tidigare liv i huset.

– Huset har 5 våningar och bilplatser i garaget under huset. Teglet i sockeln är återvunnet ifrån det gamla Cityhotellet och lägenheterna har givetvis stora balkonger, berättar Lotten Enander, bostadssäljare på Hökerum Bygg, på bolagets hemsida.

Som Lotten Enander nämner har huset försetts med återbrukat tegel vilket är ett av projektets hållbarhetsinitiativ, och på tomten har innergården försetts med grönska och ett mindre orangeri. Orangeriet ska kunna bokas för möten eller fest och målet med innergården har varit att skapa naturliga mötesplatser.

Centralt och stationsnära

Brf Nya Hotellet har byggts där Köpmansgatan möter Järnvägsgatan vilket innebär att centrum ligger runt hörnet. Samtidigt ligger centralstationen på andra sidan Järnvägsgatan. Enligt Lotten Enander går det knappast hitta ett mer centralt läge för nya, centrala bostadsrätter i Nässjö och under våren i år stod det nya kvarteret färdigställt.

I mars 2023 påbörjades inflytt i huset och idag har samtliga köpare kunnat flytta in i sina nya hem.