Byggindustrin
2 min lästid

NCC tar order värd 250 miljoner kronor

11:e januari 2022, 13:50
NCC tar order värd 250 miljoner kronor
Fotograf: Erik Mårtensson
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

NCC ska på uppdrag av Micasa Fastigheter renovera Enskededalens servicehus i Enskede, södra Stockholm, enligt ett pressmeddelande. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 250 miljoner kronor.

Enskededalens servicehus byggdes 1979. År 2005 förvärvades fastigheten av Micasa Fastigheter som nu ska utveckla vård- och omsorgsfastigheter samt seniorbostäder. Byggstart planeras ske första kvartalet 2022 för att stå klart stå klart i slutet av 2024.

– Micasa Fastigheter har en vision att fastigheterna ska vara trygga, tillgängliga och väl underhållna. Kvarteret Dalen 20 är ett omfattande ombyggnadsprojekt med högt ställda krav, vi känner oss trygga med NCC som partner tack vare deras gedigna erfarenhet av liknande uppdrag och tidigare leverans av projekt till oss, säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter.

NCC:s uppdrag är att ge servicehuset en total byggteknisk upprustning. Renoveringen omfattar bland annat rivning, stambyte, ytskiktsrenoveringar, byte av fönster och fönsterdörrar, installationer, takarbeten samt installation av solceller. Uppdraget innebär även upprustning av innergårdarna. Den totala ombyggnaden omfattar cirka 23 000 kvadratmeter med målsättning att bygga 215 seniorbostäder.

– Vi är glada över förtroendet att samarbeta med Micasa Fastigheter igen, speciellt i ett så omfattande och tekniskt avancerat projekt som totalrenoveringen av Enskededalens servicehus. Vi kommer att använda vår gedigna erfarenhet och kompetens i renoveringsarbetet. I början av 2022 påbörjas ombyggnationen, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

#byggprojekt #byggteknik #micasa fastigheter #ncc #seniorbostäder #stockholm #totalentreprenad #vård- och omsorgsfastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0