Reportage
2 min lästid

Nytt huvudkontor: ”Skitkul att bygga åt sig själv”

7:e februari 2019, 08:51
Nytt huvudkontor: ”Skitkul att bygga åt sig själv”
Foto: BRA Bygg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bra Bygg AB skapar sig själva ett nytt huvudkontor i Mölndal. Genom bygget ska de få utrymme att genomföra sina expansionsplaner – och också kunna visa upp en produkt för framtida kunder.

Byggföretaget Bra Bygg AB har nu flyttat in i sitt nya huvudkontor i Mölndal. Från byggstarten i september 2017 tog det drygt ett år att färdigställa den drygt 3000 kvadratmeter stora byggnaden, som möjliggör företagets expansionsplaner med bland annat ett nytt konstruktionsbolag ingående i koncernen.
– Det är ritat av Arkitektbyrån Design med en fasad av cortenstål, sedumtak och takterrass. Det är ett fräckt hus. Den har lite speciell form anpassad efter hur marken ser ut och med en häftig infart, säger Niklas Andersson, avdelningschef och delägare av företaget.

”Styr mot de saker vi tycker är fräcka”

Huvudkontoret certifieras med Miljöbyggnad silver och en satsning på energieffektivisering, där det beräknas ligga på knappt 50 kilowattimmar per kvadratmeter. Bygget, med en budget på 55 miljoner kronor, kommer att agera som referens till både befintliga och nya potentiella kunder.
– Det är skitkul att bygga åt sig själva. Styr man ekonomin själv så kan man ju styra mot de saker som vi tycker är fräcka och trots till en ganska låg kostnad kunna hålla en hög standard på material och allt.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

#bra bygg #kontor #mölndal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0