Nyheter Reportage
2 min lästid

Bostadsprojekt ska göra staden attraktivare

29:e januari 2019, 06:51
Bostadsprojekt ska göra staden attraktivare
Bildkälla: Erlandsson Bygg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I Söderköping byggs det 56 nya hyresrätter. Detta för att folk ska få större möjlighet att bo kvar i kommunen istället för att flytta till närliggande större städer.
– Kommunen blickar framåt, säger Lars Ström.

I centrala Söderköping bygger Erlandsson bygg två nya punkthus på 56 lägenheter under namnet Vikingavallen. Dels för att det finns ett stort behov av hyresrätter, men också att försöka behålla befolkningen inom kommunen.
– Det kommer att bli ett bra tillskott till kommunen, så människor inte behöver flytta till större städer omkring som Norrköping eller Linköping för att få en bostad, säger Lars Ström, Erlandssons bygg.

Under första kvartalet 2019 står båda de sex våningar höga byggnaderna klara till en kostnad av drygt 100 miljoner kronor. Med varierande planlösningar byggs det från ett till fem rum och kök, vilket breddar målgruppen markant.

“Ganska stort för att vara i Söderköping”

Det är en bredd som inte är alltför vanligt förekommande i kommunen.
– Vi bygger några rätt så stora lägenheter på 120 kvadratmeter och det är ganska stort för att vara i Söderköping. Men det var ett behov som kommunen tyckte fanns.

Vad har bygget för roll i framtiden för kommunen?
– Det är för att täppa till ett stort behov. Kommunen har planer på ytterligare projekt, kanske inte blir lika stora lägenheter, men de blickar framåt.

Husen byggs enligt Sunda Hus miljökoncept, vilket innebär att det byggs med miljögodkända material.

Reportaget släpptes första gången i Bygg #2 2018 och har uppdaterats.

#erlandsson bygg #söderköping
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0